Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Pályázati felhívás az ÉMI Nemzeti Mintaházparkban megépíthető energiahatékony és innovatív lakóépület tervezésére és kivitelezésére

Felhívás az építőipari ágazati szereplők számára innovatív építőipari megoldásaik, termékeik, rendszereik bemutatására alkalmas mintaház tervezésére és megépítésére.

Az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatot ír ki az építőipari ágazati szereplők számára innovatív megoldásaik, termékeik, rendszereik bemutatására egy erre alkalmas mintaház tervezése és megépítése által. A pályázatok két körben kerülnek értékelésre, a szándéknyilatkozat benyújtási határideje 2020. június 30., az első bírálati szakaszhoz 2020. augusztus 8-ig, a második bírálati szakaszhoz pedig 2020. szeptember 30-ig lehet benyújtani a szükséges dokumentumokat.

Előzmények ismertetése
A Solar Decathlon Europe 2019  nemzetközi egyetemi innovációs házépítő verseny rendezési jogát nemzetközi pályázat útján 2017-ben az állami tulajdonban lévő ÉMI Nonprofit Kft. nyerte el Szentendre Város Önkormányzatával és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel partnerségben.

Az ÉMI Tudományos és Technológiai Ipari Parkjában, Szentendrén megrendezett 2019-es esemény során 10 prototípus mintaházat 2 hét alatt épített fel a 27 nemzetközi egyetem által alkotott 10 csapat. A nulla energiás, kulcsrakész mintaházakra több, mint 15 ezer ember volt kíváncsi személyesen nagy sajtóérdeklődés mellett, illetve a 2019. szeptember 30-i zárást követően is érdeklődtek a házak megtekintése iránt a szakma, a lakosság és a média köréből egyaránt.

Az esemény során megépült mintaházak egy része a helyszínen maradt és megalapozza a 2020-ban nyitó Mintaházpark és látogatóközpont kialakítását. Az így létrejövő ÉMI Nemzeti Mintaházpark és látogatóközpont hazai szakmai rendezvények otthonává és innovációs megoldások bemutató helyszínévé válik. A XXI. századi modern technológiákat bemutató látogatóközpont a lakosság számára, továbbá szakembereknek, oktatóknak, tanulóknak, építtetőknek is egyfajta építőipari tudástranszfer központjává válhat.

A látogatóközpont a fenntarthatóbb és élhetőbb épített környezet, a kapcsolódó tudatos erőforrás- és energiagazdálkodás, valamint a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás bemutatását, társadalmasítását célozza meg. Továbbá a lakosság tájékoztatása, a hazai gazdasági szereplők innovatív megoldásainak, termékeinek és kapcsolódó szolgáltatásainak népszerűsítése és további fejlesztései is a célok között szerepel.
 

A pályázatra vonatkozó főbb információk:

Pályázat kiírója és kezelője

 • Név: ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.
 • Székhely: 2000 Szentendre, Dózsa György út 26.
 • Honlap: http://www.emi.hu/

Pályázat benyújtására jogosultak köre

Pályázatot valamennyi, az építési ágazatban jelenlévő cég, szervezet, egyesület, felsőoktatási intézmény benyújthat, kiemelve az alábbi szereplőket:

 • Gyártók, tervezők, kivitelezők, ingatlanfejlesztők
 • Mérnökképzéssel is foglalkozó főiskolák, egyetemek
 • Szakmai szervezetek, egyesületek

Pályázatot egyénileg, vagy konzorciumban lehetséges benyújtani.

Kérjük a pályázati kiírás mellékletében szereplő adatlapot kitöltve a pályázathoz csatolni. Az adatlapok, nyilatkozatok elérhetők a hír végén található Letölthető fájlokban lévő dokumentumban.


A pályázat benyújtásának lehetőségei

 • Személyesen az ÉMI Nonprofit Kft. székhelyén előre egyeztetett időpontban (2000 Szentendre, Dózsa György út 26.), vagy
 • E-mailen a mintahazpark@emi.hu címre


A pályázatok beadásának határideje

 • Szándéknyilatkozat benyújtási határideje: 2020. június 30.
 • I. bírálati szakaszhoz: 2020. augusztus 8.
 • II. bírálati szakaszhoz (azon pályázatok esetében, melyek az I. bírálati szakaszban pozitív elbírálásban részesültek): 2020. szeptember 30.

A pályázatok elbírálásának határideje

 • I. bírálati szakasz: 2020. augusztus 26.
 • II. bírálati szakasz: 2020. október 31.

Megvalósítási dátumok

 • A területek átadására és felvonulásra tervezetten 2020. november 16-tól kerülhet sor
 • A nyertes mintaházaknak 2021. május 31-ig szükséges elkészülniük

Partnereink, támogatóink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2018 ÉMI