AMIT A FELVONÓ, MOZGÓLÉPCSŐ ÉS MOZGÓJÁRDA ELLENŐRÖK ADATTÁRRÓL TUDNI KELL

A Felvonó és Mozgólépcső adatbázis publikus része – a felvonó, mozgólépcső és mozgójárda ellenőrök névjegyzéke – az ÉMINFO közcélú építőipari Internetes szolgáltatás segítségével is elérhető..

Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI Nonprofit Kft.) - jogelődjeit is figyelembe véve - több mint 25 éve vezeti a felvonók és mozgólépcsők központi nyilvántartását. 1998. június 18-ig a berendezések vizsgálatának joga is e szervezetet illette meg.

A 113/1998. (VI. 10.) kormányrendelet a vizsgálati jogot az illetékes minisztériumok (a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a Gazdasági Minisztériummal egyeztetve) által kijelölt szervezetekhez delegálta, az ÉMI Nonprofit Kft. nyilvántartási és szakmai felügyeleti feladatkörét - az illetékes minisztérium, jelenleg a regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter megbízása alapján - pedig kibővítette.(Az ÉMI Nonprofit Kft. - a felügyeleti függetlenség biztosítása érdekében - a vonatkozó jogszabályok tiltása miatt nem végezheti el a berendezések periodikus vizsgálatát.)

A felvonók és mozgólépcsők meghatározott adatainak nyilvántartása, az ellenőrzést végzők adatfelvételének biztosítása, a felvonószakértői-, a felügyelői-, és a karbantartó-szerelői vizsgát tett személyek nyilvántartása az ÉMI Nonprofit Kft. Minőségügyi és Marketing Igazgatóságának keretében önálló osztályként működő Felvonó és Mozgólépcső Felügyelet (FMF) feladata.

Részletesebb információt, tájékoztatást kaphat az alábbiak szerint:

   

Személyesen
 
Cím:  ÉMI Nonprofit Kft.
Felvonó és Mozgólépcső Felügyelet
1066 Budapest, Weiner Leó u. 4.

Írásban
 
Levélcím :  1518 Budapest, Pf. 203.
E-mail:   FMF@emi.hu

Telefonon
 
Telefon: +36 (1) 312-2186
+36 (1) 312-2799