ÉMI NONPROFIT KFT.
SZENTENDREI IPARI PARK

Regionális és szakmai környezet

A 14.7 hektár nagyságú ipari park Pest megye északi részén Szentendre déli iparterületén, a szentendrei Duna-ág és a 11-es számú főútvonal között, a tervezett M0-ás körgyűrű nyomvonalától 4 kilométerre északra helyezkedik el.
A park területén már 1961-ben elkezdődött az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. jogelődjei (ÉTI és ÉMI) kísérleti telepének kiépítése, amiből a park kialakult. A parkban az elmúlt közel 40 év alatt 14.290 m2 laboratórium, iroda és raktár, valamint vállalkozói telephelyek épültek. Az ipari park fejlesztése folyamatos.

 


Az ipari park területén jelenleg számos kutató-fejlesztő, illetve minősítő laboratórium működik: zaj- és rezgésvédelmi, épületakusztikai, felvonó-vizsgáló, tartószerkezeti, tűzvédelmi laboratórium, illetve automatizált tűzvédelmi berendezések minősítését végző laboratórium. Az innovációs centrumként is funkcionáló park a felsorolt kutató-fejlesztő szellemi kapacitást, az ÉMI Nonprofit Kft. építőipari szakmai tapasztalatait, valamint a szakmai munkakultúrát kívánja szakmai és pénzügyi befektetők bevonásával továbbfejleszteni, és a rendelkezésre álló kutatói-fejlesztői lehetőségeket fokozottabban kihasználni. Ehhez mind a kiépített, korszerű infrastruktúra, mind a magasan képzett, kvalifikált munkaerő rendelkezésre áll.

Fejlesztési és betelepülési lehetőségek

Az ipari park üzemeltetésének és fejlesztésének célja az ipari, ezen belül elsősorban építőanyagipari, építőipari tevékenységet folytató intézmények, cégek, valamint K+F bázisokat kiépíteni tervező vállalkozások bevonása az ipari park fejlesztésébe. A hosszú távú együttműködés alapját a betelepült vállalkozások, a park területén működő laboratóriumi és K+F kapacitások biztosítják, melyek kedvező infrastrukturális körülményekkel, bővíthető zöldmezős és rekonstrukciós területekkel, könnyen mobilizálható tartalék-erőforrásokkal, továbbá a magasan képzett munkaerő helyi jelenlétével várják a befektetőket.

A park fejlesztésében résztvevő szervezetek, intézmények közé tartoznak az ÉMI-TÜV-Bayern Kft., a Magyar TÜV-Bayern Kft., Hatcor Kft., JAP-KER Kft., Puscho Kft., Zöldbeton Kft., Gyöngyösi László és neje vállalkozás.

A betelepülni szándékozó vállalkozások számára jelenleg összesen 32.604 m2 nagyságú telekrész áll rendelkezésre, amely önálló területekre is felosztható az alábbiak szerint:

8.100 nm építési telek 2.430 m2 beépítési lehetőséggel;
20.200 nm építési telek 6.060 m2 beépítési lehetőséggel.

A befektetők speciális igényeihez alkalmazkodva lehetőség van a telkek különböző méretű felosztására is, azonban a minimális teleknagyságnak el kell érnie a 2.000 m2-t. A beépíthetőség felső határa 30 százalék. A parkon belül kiépített úthálózat, beton burkolatú rakodóterek, víz, csatorna, gáz, elektromos energia és telefon hálózat áll rendelkezésre a kapcsolódó szolgáltatásokkal együtt.

Mivel a park tulajdonosai hosszú távon és a be települő szervezetekkel kiépítet tartós együttműködés keretében képzelik el az ipari park fejlesztését, ezért a területeket bérleményként bocsátják a befektetők rendelkezésére.

A céloknak megfelelően a tulajdonosok – köztük az ÉMI Nonprofit Kft.-n (100 százalékos állami tulajdon) keresztül meghatározó befolyással rendelkező Gazdasági és Közlekedési Minisztérium – folyamatosan fejlesztik az ipari park szolgáltatásait, illetve a lehetőségek arányában újabb telkek bevonásával (+17,1 hektár) növelik a fejlesztésre alkalmas területek nagyságát.

Az ÉMI Nonprofit Kft. Szentendre Ipari Park innovációs-vállalkozói központ címen beruházási projektet indított.

   
Cím: ÉMI Nonprofit Kft.
Ipari Park
2000 Szentendre, Dózsa György út 26.
Telefon:
Telefax:
E-mail:
+36 (26) 311-108
+36 (26) 311-108
IpariPark@emi.hu
Kapcsolattartó:
E-mail:
Gebhardtné Lesták Ágnes
AGebhardt@emi.hu

Kompetencia szintek:

Matuz Géza ÉMI Nonprofit Kft. Termelési és Értékesítési igazgató, Vezérigazgató Helyettes, Ipari Park szakmai tevékenység

Lapis Judit ÉMI Nonprofit Kft. Gazdasági és Üzemeltetési igazgató, Ipari Park fenntartás és hasznosítás