AMIT AZ ÉMI MINŐSÉGJELRŐL TUDNI KELL

Az ÉMI-Minőségjel (ÉMI-MJ) egy termék minőségjel, amely azt jelzi, hogy a jelet viselő építési termék
  tartósan jó minőségű, és
  magas színvonalon megfelel az adott termékre vonatkozó műszaki specifikáció követelményeinek, továbbá
  műszaki jellemzői meghatározott tűréshatáron belül változatlanok,
  minősége és megbízhatósága egyenletes, és
  az ÉMI Kht. rendszeres ellenőrzése alatt áll.

A jel használata a megfelelő és egyenletesen jó minőségű termékek gyártóinak és forgalmazóinak érdekeit azzal szolgálja, hogy növeli a termék iránti bizalmat, mintegy referenciát biztosít, ugyanakkor a fogyasztók és felhasználók érdekeit is védi.
 

Az ÉMI-MJ minőségjel elnyerése nem feltétele egy építési termék gyártásának, forgalmazásának és felhasználásának – abban az esetben, ha a termék egyébként a hatályos szabályozás szerint, jogszerűen kerül forgalomba.
 

A jel a bizalom védjegyeként többletgarancia és lehetőség egy termék magas szintű minőségének dokumentálására, piaci megjelenítésére.
 

Az ÉMI-MJ része az ÉMI Nonprofit Kft. elektronikus tanúsítási rendszerének; az ÉMI  Minőségjel tartalmazza azt az egyedi url-t, amin keresztül a termék tanúsítási lapja közvetlenül elérhető az INTERNETen.

Az ÉMINFO adatbázisban az érvényes és az érvénytelen ÉMI Minőségjelek adatbázisait nézheti meg. Az adatbázison belül lehetősége van a kiadott okirat megtekintésére is.

KÖZLEMÉNY

Tisztelt Partnerünk!

Az ÉMI Nonprofit Kft., mint az építési termékek területén feljogosított jóváhagyó, illetve kijelölt vizsgáló, ellenőrző és tanúsító szervezet az alábbiakra hívja fel a szíves figyelmüket.

A közelmúltban több esetben derült fény arra, hogy az ÉMI által kiadott dokumentumokat/okiratokat sajnálatos módon hamisítják. Fentiek okán kérjük, hogy a különböző eljárások során Önök elé kerülő, az ÉMI által kiadott dokumentumok (pl. Építőipari Műszaki Engedély, Megfelelőségi Tanúsítvány, Üzemi gyártásellenőrzési Tanúsítvány, stb.) érvényességét és valódiságát az ÉMI honlapján (www. emi.hu) található ÉMINFO adatbázisban legyenek szívesek ellenőrizni!

Budapest, 2012. július 3.

ÉMI Nonprofit Kft.

   
Cím: ÉMI Nonprofit Kft.
Informatikai és Üzemeltetési Főosztály
1113 Budapest, Diószegi út 37.
Levélcím:
 
1518 Budapest, Pf. 69.
Telefon:
 
+36 (1) 372-6168
Telefax:
 
+36 (1) 372-6108
E-mail: Informatika@emi.hu