KÖZLEMÉNY

Újabb másfél hónapig nyitva a napkollektoros pályázat
 

Az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszerben 2011. október elején meghirdetett, 2,97 milliárd forint keretösszegű „Megújuló energiahordozó felhasználását elősegítő, használati meleg víz előállítását és fűtésrásegítést szolgáló napkollektor-rendszer kiépítése alprogram” pályázat meghosszabbított beadási határideje 2012. május 15. A részvételi lehetőség kiterjesztését az utóbbi hetekben látványosan megélénkült pályázói érdeklődés indokolja.
 

A támogatható tevékenységek közé tartozik – az ingatlan építési technológiájától függetlenül – a napkollektorból és csatlakozó elemekből álló rendszer beszerzése és telepítése is. Pályázatot magánszemélyek és maximum 12 lakásos társasházak nyújthatnak be. A pályázati forrás a teljes beruházási érték 50 százalékát fedezheti, de lakásonként legfeljebb 800 ezer forint támogatás nyerhető el. A munkadíj nem lehet több a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség 30 százalékánál. A telepítendő napkollektor-rendszernek szervesen illeszkednie kell az épület meglévő gépészeti rendszeréhez, és egész évben működőképesnek kell lennie. Minden pályázati információ elérhető a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján www.emi.hu/napkollektor vagy a http://zbr.kormany.hu/ oldalon.

 

A program közvetett hatásként lokális munkahelyeket teremt az építőiparban, általa megrendelésekhez jutnak az ágazat hazai kisvállalkozói. A pályázati támogatással megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak Magyarország klímavédelem területén vállalt nemzetközi kötelezettségei teljesítéséhez is.

 

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
 

Budapest, 2012. március 30.

 

Tovább

 

ÉMI NONPROFIT KFT.
LAKÁS-INNOVÁCIÓS DIVÍZIÓ

2009. ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK
 

Az Új Magyarország Lakásfelújítási Program egyesíti a kormány lakásfelújítást támogató valamennyi pályázatát. Ennek első lépcsője a december 1-én megjelent, Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium által meghirdetett 2 pályázat: a kéménypályázat és az ÖKO-pályázat.

Pályázati kód A pályázat célja Benyújtási határidő
 
LFP-2009-LA-7 Az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatása
 
2010. május 31.
LFP-2009-LA-9 A távhővel ellátott lakóépületek lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelésének támogatása / Öko-Program
 
2010. szeptember 30.
  

A pályázatok részletes ismertetését és a letölthető dokumentumokat a pályázat kódjára kattintva érheti el.

   
Cím: ÉMI Nonprofit Kft.
Lakásinnovációs Divízió
1113 Budapest, Diószegi út 37.
Levélcím:
 
1518 Budapest, Pf. 57.
Telefon:
 
+36 (1) 372-6590
Telefax:  +36 (1) 209-1107
E-mail: LID@emi.hu