Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

„Hasznosítsuk újra, használjuk többször!” szlogennel hirdet fotópályázatot az ITM

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Fenntarthatóság Éve 2020 programsorozat keretében „Hasznosítsuk újra, használjuk többször!” címmel figyelemfelhívó és az egyén felelősségét tudatosító, a környezettudatos gondolkodást elősegítő fotópályázatot hirdet. A pályázat kezelői feladatait az ÉMI látja el.

A pályázat lezárult. A nyerteseket itt tekinthetik meg: http://szelektalok.hu/a-hasznositsunk-ujra-hasznaljunk-tobbszor-foto-palyazat-nyerteseit-dr-boros-anita-jelentette-be/ 

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv központi kérdése a hulladékgazdálkodás: az olyan hulladékok keletkezésének megelőzése, amelyek környezetre gyakorolt negatív hatása nyilvánvaló. Fontos cél az ország illegális hulladéktól való megtisztítása, de az egyszer használatos műanyagtermékek kivezetése is.

A jövő záloga a körforgásos gazdasági modell alkalmazása, amely szorosan összefügg a fenntarthatósági célokkal. Az erre való átállás létfontosságú a magyar gazdaság számára, ugyanis segíti a globális versenyképesség fokozását, a gazdasági növekedést és új munkahelyek teremtését is.

A pályázat célja

A fotópályázat célja, hogy a fotózni vágyók összegyűjtsék és fotóikon megörökítsék azokat a hazai példákat, amelyek a forgalomban lévő termékek, használati tárgyak és eszközök újrahasználatát, újrahasznosítását célozzák. 

A téma feldolgozása során minden olyan kérdés megjelenhet a fotókon, amely bemutatja, hogy mi magyarok mit teszünk azért, hogy:

 • csökkentsük a hulladék mennyiségét;
 • újrahasználjuk, amit csak lehet;
 • újrahasznosítsuk, amit csak tudunk;
 • és óvjuk környezetünket a felesleges környezeti terheléstől.

A pályázat az egyén felelősségének tudatosítását, a környezettudatos gondolkodást kívánja elősegíteni.

Pályázati feltételek
A pályázatra célcsoport megkötése nélkül, bárki küldhet be pályaművet. A pályázaton egy pályázó több, maximum 5 pályamunkával is részt vehet.

Pályázati kategóriák

 • Színes
 • Monokróm

Pályázati anyag tartalma

– A pályázatra egy pályázó több, maximum 5 fotót nyújthat be.
– A pályázaton digitális fényképezőgéppel és mobiltelefonnal készített, illetve filmről vagy diáról digitalizált színes és monokróm fotókkal lehet részt venni az alábbiak szerint:

 • A képeket csak JPEG formátumban (hosszabbik oldal 1920 pixel méretben) lehet beküldeni. A kép mérete nem haladhatja meg a 1 Mb-t.
 • A kép feldolgozása során a korrekció a következő digitális módosításokból állhat: szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation) és fényerő/kontraszt (brightness/contrast), árnyékok/csúcsfények (shadow/highlight).
 • Képelemek eltávolítása vagy hozzáadása nem megengedett, viszont lehetőség van az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák eltávolítására: karc, vegyszerfolt, a fényérzékelőre tapadt por. Engedélyezett a kép megvágása, zavaró elemek levágása és a kép orientációjának megváltoztatása. Engedélyezett továbbá a felvételek fekete-fehérré alakítása, valamint az analóg felvételeknél a szkennelési/digitalizálási hibák (karcolás, porszem) eltávolítása.
 • Bármilyen oldalméretű-arányos kép feltölthető, de törekedjen a pályázó a szabványos oldalméretek betartására 1:1, 1:1.5, 1:2, 1:3, 3:2, 4:3, 5:4,
 • A pályázaton nem vehetnek részt olyan képek, amelyek dátummal vagy egyéb – a készítő kilétére utaló – felirattal vannak ellátva. Nem lehet pályázni filmből kimásolt, úgynevezett digitális pillanatképpel.
 • Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő vagy szerzői jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-t és az Innovációs és Technológiai Minisztériumot jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.
 • A filmről vagy diáról digitalizált fotók a digitális fényképezőgéppel készült felvételekkel együtt kerülnek elbírálásra.

Amennyiben a zsűri meggyőződik arról, hogy olyan kép került nevezésre, amely a fenti szabályok bármelyikét megszegi, úgy az érintett képet kizárja a pályázatból.

A pályázat benyújtásának módja

A fotókat címmel szükséges ellátni.
Kérjük, a letölthető fájlok között található pályázati kiírás mellékletében szereplő pályázati adatlapot, valamint nyilatkozatot kitöltve, aláírva, szkennelve a pályázathoz csatolni.

Az alkotásokat a pályázatkezelő ÉMI részére e-mailben a fenntarthatosag@emi.hu címre kérjük megküldeni.

A pályázat beküldésének határideje: 2020. december 1. (kedd)

A pályázatokat a Dr. habil. Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár által felkért bizottság értékeli. A bírálóbizottság fenntartja a jogot, hogy – a pályaművek minőségére figyelemmel – egyes helyezéseket ne ítéljen oda vagy több helyezettet javasoljon díjazásra.

A pályázat díjazása kategóriánként:

I. helyezett                  50.000 Ft értékű vásárlási utalvány
II. helyezett                 35.000 Ft értékű vásárlási utalvány
III. helyezett                25.000 Ft értékű vásárlási utalvány

 

Partnereink

Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC
Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2023 ÉMI