Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

„Legyünk környezettudatosak karácsonykor is!” – kreatív ötletpályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Legyünk környezettudatosak karácsonykor is!” címmel kreatív ötletpályázatot hirdet kicsik és nagyok számára.

A pályázat lezárult, az ötletpályázat nyerteseit ITT mutatják be.

Pályázat célja

A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosság követelményére az ünnepek közeledtével is. Ünnepelni ugyanis környezettudatosan, a fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartva is lehet: a lelkes készülődés, a vásárlás, az ajándékok kiválasztás, csomagolása, a közös ünneplés, a főzés, díszítés öröme a különböző környezettudatossági szempontokkal is ötvözhető. A pályázat célja éppen ezért olyan kreatív ötletek megfogalmazása, amelyek megmutatják, hogy az ünnepek körüli teendők is telhetnek egy környezettudatos atmoszférában. Az alkotópályázaton azt várja a kiíró a lelkes pályázóktól, hogy mutassák be, milyen olyan ötletük van, amelyek az alábbi kategóriák bármelyikében környezetbarát, fenntartható, hulladékminimalizáló technikák, módszerek, megoldások alkalmazását ötvözi.

Pályázati kategóriák

  • Karácsonyfa állítás és díszítés környezettudatosan, fenntarthatóan;
  • Karácsonyi díszek, dekorációk környezetbarát technikával;
  • Ajándék, csomagolás környezettudatosan, fenntarthatóan;
  • Étel, ital, Sütés-főzés az élelmiszerpazarlás, a gazdaságosság és a fenntarthatóság jegyében;
  • Közutak, közterek díszítése - környezetbarát, fenntartható technológiák karácsonykor is.

Pályázati feltételek

A pályázatra célcsoport megkötése nélkül, bárki küldhet be pályaművet.
A pályázaton egy pályázó több pályamunkával is részt vehet.

A pályázatra a megjelölt kategóriákban várnak kreatív ötleteket, melyeket 1000-2500 karakter terjedelemben kérnek kifejteni.
Az elbírálásnál előnyt jelent, hogy ha az ötletek mellé a fenntartható karácsonyi előkészületekről képi (fotó, maximum 3 perces kisvideó) dokumentáció is készül.

A pályázat benyújtásának módja

A pályázati kiírás mellékletében szereplő pályázati adatlapot valamint nyilatkozatot kitöltve, aláírva, szkennelve a pályázathoz szükséges csatolni.

A pályázati adatlap, a nyilatkozatok a hír végén lévő Letölthető fájlok között található részletes pályázati kiírásban található.

Az alkotásokat a pályázatkezelő részére e-mailben a
fenntarthatosag@emi.hu
címre lehet megküldeni.
A pályázat beküldésének határideje: 2020. december 20. (vasárnap)

A pályázatokat a Dr. habil. Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár által felkért bizottság értékeli. A bírálóbizottság fenntartja a jogot, hogy – a pályaművek minőségére figyelemmel – egyes helyezéseket ne ítéljen oda vagy több helyezettet javasoljon díjazásra.

A pályázat díjazása kategóriánként:

  • I. helyezett - 50.000 Ft értékű vásárlási utalvány
  • II. helyezett - 35.000 Ft értékű vásárlási utalvány
  • III. helyezett - 25.000 Ft értékű vásárlási utalvány

A legjobb pályázatokat bemutatják a www.szelektalok.hu honlapon is.

Partnereink

Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC
Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2023 ÉMI