Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Államfői látogatás az ÉMI mintaházparkjában

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke az ÉMI által rendezett Solar Decathlon Europe 2019 (SDE19) nemzetközi egyetemi házépítő verseny fővédnökeként, személyesen látogatott el az esemény helyszínére. Az ÉMI Tudományos és Technológiai Ipari Parkjában megvalósított rendezvényt, és az eredményeképpen felépült mintaházparkot pozitívan értékelte az államfő.

A 10 mintaházat mindössze 14 nap alatt felépítő egyetemista fiatalokat július 12-én, a versenyidőszak megnyitóján videoüzenetben köszöntötte Áder János köztársasági elnök, aki az ÉMI felkérésére elvállalta a nemzetközi verseny fővédnökségét. A klímavédelem és környezettudatosság iránt elkötelezett államfő a meghosszabbított kiállításon szakított időt arra is, hogy személyesen megtekintse a szoláris falut.

Dr. Matolcsy Károly versenyigazgató SDE19; Jenei Dávid projektvezető SDE19; Áder János köztársasági elnök, Buday-Malik Adrienn innovációért felelős vezérigazgató-helyettes, ÉMI; Gyutai Csaba vezérigazgató, ÉMI; Verseghi-Nagy Miklós Szentendre polgármestere (balról jobbra)

A szeptember 11-i, közel két órás látogatás kezdetén Gyutai Csaba vezérigazgató és Buday-Malik Adrienn innovációért felelős vezérigazgató-helyettes tájékoztatást adott az államfőnek az ÉMI főbb tevékenységeiről, kiemelve a Társaság klíma- és környezetvédelmi projektjeit. A tájékoztatót követően a köztársasági elnök, az ÉMI és a Köztársasági Elnöki Hivatal vezető munkatársai, valamint Verseghi-Nagy Miklós szentendrei polgármester kíséretében több mintaházat is megtekintett az SDE19 területén. A mintaházakat Jenei Dávid, az SDE19 projektvezetője mutatta be részletesen.

 

A bemutató végén adott rövid sajtótájékoztatóján Áder János gratulált a szervezőknek, és emlékeztetett, hogy Magyarország a régióban elsőként rendezte meg a nemzetközi egyetemi innovációs házépítő versenyt – mint mondta – eredményesen és színvonalasan. Az elnök a látottakat összegezve elmondta: a Solar Decathlon Europe 2019 olyan kérdésekre kereste a választ, amelyek az egész világot foglalkoztatják. Kiemelte, a mintaházparkban bemutatott innovációk megoldást kínálnak az épületek energiafelhasználásnak csökkentésére, a környezetbarát anyagok felhasználásának lehetőségére régi épületek felújításánál, illetve arra, hogyan lehet az építés során keletkező hulladék mennyiségét csökkenteni.

A látogatás és a sajtótájékoztatón készült összefoglaló a hirado.hu oldalán megtekinthető >>

Az SDE19 verseny keretében megépült 10 házat nyitvatartási időben bárki megtekintheti, a modern skanzen szeptember 29-ig várja látogatóit.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI