Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

„Erzsébet projekt” rövid összefoglalója

KEOP-7.9.0/12-2014-0035 kódszámú, „Az Erzsébet-program végrehajtásáról szóló beszámolóról, valamint szociális campusok létrehozásáról szóló Kormány előterjesztésben nevesített egyes létesítmények energiahatékonysági beruházásainak előkészítése” projekt.

Kedvezményezett neve: ÉMI Nonprofit Kft.
Projekt címe: Az Erzsébet-program végrehajtásáról szóló beszámolóról, valamint szociális campusok létrehozásáról szóló Kormány előterjesztésben nevesített egyes létesítmények energiahatékonysági beruházásainak előkészítése
Szerződött támogatás összege: bruttó 800.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Projekt tartalmának bemutatása: lásd lejjebb
Projekt tervezett befejezési dátuma: fizikai befejezés 2015. december 30.
Projekt azonosító száma: KEOP-7.9.0/12-2014-0035

Összefoglaló

Projekt előzmény és létjogosultsága

Az Európai Unió elkötelezte magát a 20-20-20 kezdeményezés mellett, azaz vállalta, hogy 2020-ig az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását 20%-kal csökkenti, az energiafelhasználáson belül a megújuló energiaforrások részarányát (a jelenlegi 8,5%-ról) 20%-ra növeli, és az energiahatékonyságot 20%-kal javítja. Ennek köszönhetően az energiahatékonyság javítása, az energiaigények csökkentése is hangsúlyos elemként, jelenik meg az ajánlásokban. Az energiahatékonysági irányelv, illetve a kapcsolódó hazai szabályozás nevezett célok elérése érdekében előírja az állami - önkormányzati szféra példamutató szerepét. Fentiek alapján egyes állami tulajdonú középületek energiahatékonyságának javítása kötelező érvényű lesz. A 2012/27/EU Energiahatékonysági Irányelv szerint a középületek fűtött alapterületeinek 3%-át energiahatékonysági felújítás alá kell vonni évente. Továbbá napjaink energiapolitikájában és klímapolitikájában egyre nagyobb szerepet kap az épületenergetika, mivel az épületek energiafelhasználása az összes energia felhasználás közel 40 százalékát teszi ki Európában.

Az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. vagyonkezelésben több nagy hasznos alapterületű épületegyüttes áll. Az épületállomány jelentős része épületenergetikai szempontból leromlott állapotú (beázó falak, huzatos ablakok, alacsony hatásfokú hőellátó rendszerek miatti rossz hőérzet stb.), ami nem csak magasabb fenntartási költséget jelent, hanem a közép/hosszú távon a feladatellátás minőségét is rontja.

A magyar állam tulajdonában lévő középületek az épületszektor legnagyobb energiafogyasztói közé tartoznak, ezért kiemelt cél, hogy rövid- és középtávon – minél nagyobb mértékben a racionalitás és a gazdaságosság elvét figyelembe véve – jelentős mértékben csökkenjen a középületek energiafelhasználása, és javuljon az energia-megtakarítás.

A fentiek figyelembevételével kialakításra került az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program és a „Stratégiai tervezés és projektelőkészítés a 2014-2020. tervezési időszakra” tárgyú pályázati felhívás keretein belül a KEOP-7.9.0/12-2014-0035 projektszámon jegyzett „Az Erzsébet-program végrehajtásáról szóló beszámolóról, valamint szociális campusok létrehozásáról szóló Kormány előterjesztésben nevesített egyes létesítmények energiahatékonysági beruházásainak előkészítése” című projekt.

Projekt célja

A projekt fő célja az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. kezelésében álló balatonőszödi, zánkai és siófoki komplexumok megfelelő műszaki színvonalú energetikai felújításának előkészítése. A projektek megvalósításával jelentős energiamegtakarítás és ezáltal költségcsökkentés realizálható.

Előzőeken túl az energiahatékonysági beruházások megvalósítása kiemelten szolgálja az egyik legfontosabb célkitűzését, a szociális üdültetés és ifjúságvédelmi programok helyszínéül szolgáló szociális campusok létrehozását.

A projekt előkészítési tevékenység többek között energetikai audit, árazatlan kiírás, megvalósíthatósági tanulmány, engedélyezési tervdokumentáció, közbeszerzési dokumentáció műszaki leírásának elkészítéséből áll az alábbi 3 létesítményre vonatkozóan:

 • Balatonőszöd:
  Megnevezése: Erzsébet Szálloda Balatonőszöd
  Címe: 8637 Balatonőszöd, Hárs utca 11.
 • Siófok:
  Megnevezése: Erzsébet Szálloda Siófok
  Címe: 8600 Siófok, Beszédes József sétány 82.
 • Zánka:
  Megnevezése: Erzsébet Üdülőközpont Zánka
  Címe: 8251 Zánka, Hrsz: 030/13.

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2021 ÉMI