Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Sikeres volt a téglaépítésű társasházak energetikai pályázata

Az Új Széchenyi Terv Társasházak Energetikai Felújítása Alprogramjára beérkezett, összesített igények lefedik a meghirdetett támogatási keretet, ezért a kiíró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2013. augusztus 16-án felfüggeszti a pályázati konstrukciót. A 2013. augusztus 21-én 00:00 óráig postára adott pályázatok még feldolgozásra kerülnek.

Az Új Széchenyi Tervből elnyerhető támogatás célja, hogy hozzájáruljon a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, és elősegítse a széndioxid-kibocsátás további csökkentését. A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás téglaépítésű társasházak energiahatékonysági felújítására, fűtéskorszerűsítésére és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelésére fordítható.

A Nemzeti Energiastratégiában megfogalmazott energia-megtakarítási célkitűzések és a széndioxid-kibocsátás csökkentése az energiatakarékosság javítása mellett a megújuló energiaforrások alkalmazásával is elősegíthető.

A szaktárca által kezdeményezett konstrukció elősegíti a pályázattal támogatott háztartások rezsiköltségeinek és energiafogyasztásának csökkentését. A program további előnye, hogy megrendelésekhez juttatja az ágazat hazai kisvállalkozóit, és a pályázati támogatással megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak a klímavédelem területén vállalt magyar kötelezettségek teljesítéséhez is.

Az új konstrukcióra mutatkozó fokozott érdeklődés azt bizonyítja, hogy a kormány szándékai találkoznak a hagyományos, téglaépítésű társasházak lakóközösségeinek igényeivel.

Iparosított technológiával épített (panel), illetve családi házak, kisméretű társasházak energiahatékonysági korszerűsítését a Kormány és a Minisztérium az elmúlt három évben már számos támogatási konstrukción keresztül segítette elő. Ugyanakkor téglaépítésű társasházak részére most először került pályázati felhívás meghirdetésre. Ezért a támogatási konstrukció konkrét beruházásokon keresztül megszerezhető fontos tapasztalatokat fog jelenteni, a jövőben a társasházak részére kiírásra kerülő pályázatok tervezése, előkészítése során.

A Minisztérium ősszel kezdi meg a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia társadalmi vitáját, aminek szakmai alapjaira építve egy széleskörű épületenergetikai program meghirdetését tervezi a jövőben. Ebben a téglaépítésű társasházak támogatása is fontos szerepet fog kapni.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2013. augusztus 16.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Érvényes: 2013.08.16 16.00-tól

Letölthető fájl

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2021 ÉMI