Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Fenntartható Energia Akcióterv az ÉMI együttműködésével

Miskolc, mint az európai Polgármesterek Szövetségének tagja vállalta, hogy – az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-vel együttműködve – olyan Fenntartható Energia Akciótervet dolgoz ki, amellyel 2020-ig legalább 20 százalékkal mérsékli a szén-dioxid-kibocsátás mennyiségét, és növeli az energiahatékonyságot.

Miskolc 2020-ig legalább 20 százalékkal mérsékli a szén-dioxid-kibocsátás mennyiségét és növeli az energiahatékonyságot.

Miskolc tavaly márciusban csatlakozott az európai Polgármesterek Szövetségéhez. A szervezet vállalta az Európai Unió 2020-as célkitűzéseit, különös tekintettel az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére és az energiahatékonyságra. Így aztán Miskolc is vállalta, hogy – az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-vel együttműködve – olyan Fenntartható Energia Akciótervet dolgoz ki, amellyel 2020-ig legalább 20 százalékkal mérsékli a szén-dioxid-kibocsátás mennyiségét, és növeli az energiahatékonyságot.


Fotó: Juhász Ákos

A dokumentum véglegesítéséhez elengedhetetlen, hogy bevonják a város lakosságát, a civil és szakmai szervezeteket, és ez alapján készüljön el a végleges akcióterv. Az ebben megfogalmazott cél az, hogy élhetőbbé tegyük a városi környezetet, csökkentsük a klímaváltozás hatásait, hatékonyabbá tegyük az energiagazdálkodást.

    – Hamarosan elkészül a teljes dokumentum, szeretnénk ezt társadalmasítani, ez jól felfogott érdekünk, hiszen Miskolc városának készítjük el – ismertette Pfliegler Péter alpolgármester. – Szeretnénk a város lakosságával, civilszervezetekkel, az ipar és a kereskedelem képviselőivel, a Miskolci Egyetemmel, kutatóintézetekkel megismertetni. Az ő véleményükre is kíváncsiak vagyunk ugyanis, és ha szükséges, változtatunk az akcióterven.

Az önkormányzat honlapján (miskolc.hu) egyébként már bárki megismerheti és véleményezheti a dokumentumban szereplő adatokat és a szén-dioxidcsökkenést eredményező intézkedéseket.

Az észrevételeket, ötleteket, javaslatokat október 12-ig várják a seap.miskolc@miskolcph.hu e-mail címre. Az akciótervben megfogalmazott célkitűzések végrehajtásával, valamint a korábbi fejlesztéseknek, a Zöld Város programnak és a célzott fenntarthatósági intézkedéseknek köszönhetően Miskolc a vállalásokhoz képest túlteljesít, hiszen a 2008-tól 2020-ig várhatóan 44 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.

Pfliegler Péter elmondta, ezzel a teljesítménnyel a város megfelel az európai Polgármesterek Szövetségének új, 2015 októberében bejelentett „Alkalmazkodunk” program feltételeinek is, amely a klímaváltozást helyezi előtérbe, és 2030-ig mintegy 40 százalékos széndioxidkibocsátás-csökkenést, valamint az energiahatékonyság növelését vállalja a csatlakozó települések esetén. Miskolc Magyarország harmadik településeként csatlakozna az új programhoz.

    – Minden ember tud tenni a környezetéért, egy város életében pedig jelentős energia-megtakarítást lehet elérni például a középületek hatékonyabb építésével, izolációjával. Miskolc ebben már eddig is sokat tett, de nem dőlünk hátra: szeretnénk a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül is iskolákat, más közintézményeket korszerűsíteni. Szeretnénk emellett minél inkább környezetbarát energiákat felhasználni például a közösségi közlekedésben is – ismertette az alpolgármester.

Forrás: minap.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2021 ÉMI