Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

ÉMI EGOLF Workshop

2015. október 29-én az ÉMI Nonprofit Kft. Szentendrei Tudásközpontja európai szintű szakmai találkozó helyszíne volt. A találkozót, amelynek témáját az épületek homlokzatainak tűzbiztonsága adta, a kontinens tűzvédelmi vizsgáló, ellenőrző és minősítő szervezeteit összefogó EGOLF szövetség tagjaként szerveztük.

Ezen a területen jelenleg nem létezik egységes európai szabályozás. A szakma helyzetét bonyolítja a homlokzati rendszerek megállás nélküli, gyors fejlődése. A „Workshop” jellegű találkozó célja ezért az volt, hogy a résztvevők közösen felmérjék a jelenlegi helyzetet, és a szakemberek szemszögéből nézve megvitassák egy közös, harmonizált európai vizsgálati-értékelési módszer kidolgozásának lehetőségeit.

Tizenkét vendégünk Ausztriából (MA39), Dániából (DBI), Franciaországból (CERIB), Nagy-Britanniából (BRE, BM Trada, FM Approvals), Németországból (MPA Dresden, MFPA Leipzig), Svédországból (SP) és Szlovéniából (ZAG) érkezett.

A találkozó megnyitóját Tóth Péter főmérnök és Kakasy Gergely laboratóriumvezető tartotta. A délelőtti program során a résztvevők röviden bemutatták az általuk képviselt országokban használatos vizsgálati és értékelési módszereket, és az előírt követelményeket. A hazánkban használatos homlokzati tűzterjedési vizsgálatról Vágó Bálint tartott angol nyelvű prezentációt. Az esemény helyi szervezését és koordinálását a Tűzvédelmi Laboratórium részéről Móder István végezte. A hazai szakmai képviseletet Varga Ádám és Dr. Bánky Tamás erősítette.

A délutáni kerekasztal beszélgetés során körvonalazódtak a közeljövő kihívásai, amelyekre a hazai szakterületnek is fel kell készülnie. A találkozó zárásaként Nyiri Szabolcs műszaki igazgató búcsúztatta a résztvevőket.

A találkozóról időközben kapott visszajelzések alapján jogosan bízhatunk abban, hogy a jövőben is otthont adhatunk az európai szakemberek együttműködését szolgáló eseményeknek. A Workshop legfontosabb eredménye, hogy az EGOLF-on belül az ÉMI Tűzvédelmi Laboratórium vezeti majd a homlokzatok tűzbiztonságával foglalkozó munkacsoportot.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Érvényes: 2015.10.29 00.00-tól

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink, támogatóink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2021 ÉMI