Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Megnyílt a regisztráció az idei TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Idén immár tizedik alkalommal valósul meg hazánk legnagyobb belföldi hulladékgyűjtő eseménye, a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció, melyre 2022. április 19-től lehet regisztrálni – jelentette be Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Az idei TeSzedd! hulladékgyűjtő akció időpontja: 2022. május 2-től 8-ig, mely előzetes regisztrációhoz kötött.
Az akcióról részletes leírást talál a http://szelektalok.hu/ oldalon, regisztrálni a https://regisztracio.szelektalok.hu/  oldalon lehet április 24. 18:00 óráig.

2021-ben majdnem 90.000 résztvevő 1900 önkéntes csoportban, 1500 helyszínen mintegy 3000 tonna hulladékot gyűjtött össze. A közösségi összefogást erősítő eseményen 650 oktatási intézmény és 272 államigazgatási szerv képviseltette magát, de a résztvevők között szép számmal akadtak munkahelyi közösségek, társadalmi szervezetek által létrehozott önkéntes csoportok és magánszemélyek is.

Magyarország Kormánya számára kiemelt cél az illegális hulladékkal szennyezett területek felszámolása, hiszen mindannyian tiszta környezetet, tisztább országot szeretnénk. Az akció népszerűsíti a környezettudatos gondolkodást, a lakossági szelektív hulladékgyűjtés elterjedésének erősítését, és az erre irányuló széles körű társadalmi szemléletformálást.

Az illegális hulladék elhelyezéssel szemben nem szavakkal, hanem cselekvéssel lehet és kell fellépni, ezért szervezzük meg most már tizedik alkalommal az országszerte egyre népszerűbb hulladékgyűjtési akciót – fogalmazott Steiner Attila államtitkár. Hozzáfűzte: az illegális lerakók bejelentését fogadó Hulladékradar alkalmazás is megújult, már több mint 23.000 letöltés és több mint 69.000 tonna elszállított hulladék a mérlege.

A hulladék elszállításáról és a gyűjtéshez szükséges eszközökről idén is az ITM gondoskodik, ez utóbbinál változás azonban a korábbiakhoz képest, hogy az eszközöket nem postai úton, hanem személyesen tudják majd átvenni a koordinátorok a hulladékelszállítóktól, ezért igyekezzenek olyan címet megadni, ahol nap közben is megoldható az átvétel.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolódó hivatkozás

-

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI