Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Kihirdették az irodalmi pályázat eredményét

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Vers- és Novellaíró pályázat a fenntarthatóság jegyében” címmel a Költészet Napja tiszteletére irodalmi pályázatot hirdetett, melyre április közepéig várták a pályaműveket. Az eredményeket Boros Anita államtitkár videókonferencián ismertette .

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkársága a Fenntarthatóság Éve 2020 programsorozat keretében több, a fenntarthatóság, környezetünk védelme és az újrahasznosítás fontosságára felhívó és nevelő pályázatot hirdetett meg. A lezárult pályázatokat Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár által felkért szakmai bírálóbizottságok értékelték.

A magyar költészet napja előtt is tisztelgő, „Vers- és novellaírás a fenntarthatóság jegyében” címmel meghirdetett pályázat országszerte megmozgatta a fiatal, amatőr és már publikáló költőket, írókat. A beérkezett műveket Demeter Szilárd, író, publicista, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és Pál Dániel Levente, költő, prózaíró, műfordító értékelte.

Videókonferencián ismertette a fenntarthatóság jegyében kiírt vers- és novellapályázat eredményét Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára június elején.

A 14-17 éves korosztályban az I. helyezést Rácz Marcell Bálint Csoboka című novellájával, a II. helyezést Koncz Tamás Himnusz a Földért című versével, a III. helyezést Kántor Csenge Ventys legjobb könyvei című novellájával szerezte.

A 17-22 éves korosztályban az I. helyezést Kovács Panka Lábnyom című versével, a II. helyezést Dancsok Lilla A fejlődés országútján című novellájával, a III. helyezést Sternák Szintia Hátraarc! címmel szerzett novellájával nyerte el.

A 22-25 éves korosztályban az I. helyezést Doedens Miriam Mondjátok a gyermekeknek című novellájával, a II. helyezést Filep Dávid Az elveszett mag című versével, a III. helyezést Szalay András Köszi rózsa című versével érdemelte ki.

Boros Anita gratulált a pályaművekhez. A pályázatok díjazottjait a pályázatkezelő elektronikus úton értesítette, a pályázók az elismerő okleveleket és nyereményeiket postán kapják majd kézhez.

Forrás: kormany.hu, ITM Kommunikáció

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Érvényes: 2020.06.10 12.06-tól

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2021 ÉMI