Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Energiaközösségek kialakítását támogató több éves program megvalósítása

Módosításra került az Energiaközösségek támogatására irányuló pályázati kiírás

Az ÉMI Nonprofit Kft. 2021. októberében pályázati kiírást tett közre energiaközösség, vagy független aggregátor létrehozására és működtetésére 4 milliárd forint keretösszeggel.

Tájékoztatjuk az Érdeklődőket, hogy az európai szabályozási környezethez és a 14/2019. (VI.12.) ITM rendelet 2021. december 30-tól hatályos rendelkezéseihez igazodva, valamint egyes előlegfolyósítási feltételek enyhítése okán 2022. január 24. napján módosításra kerültek a pályázati kiírás 4.5, 7.3 és 11.3 pontjainak egyes szakaszai. A módosítások vastag dőlt betűvel kerültek jelzésre a módosított pályázati kiírásban.

 

A támogatási kérelem benyújtása lezárult

Az Energiaközösségek Kialakítását Támogató Több Éves Program Megvalósítása (2021-ÉMI-MA) pályázati konstrukcióban a beérkezett támogatási igények elérték a keretösszeg másfélszeresét, ezért a pályázatbenyújtás november 15-én felfüggesztésre került.

A Pályázat részletei

Az ÉMI Nonprofit Kft. 2021. október 7. napján új pályázati kiírást tesz közre „Energiaközösségek kialakítását támogató több éves program megvalósítására” elnevezéssel. A kapcsolódó pályázati kód: 2021-ÉMI-MA.

A pályázati lehetőség keretében vissza nem térítendő támogatás igényelhető energiaközösség, vagy független aggregátor létrehozására. Az Energiaközösség egy olyan szerveződés, amely célja a közösség tagjai számára gazdasági, környezeti és szociális előnyök biztosítása a megújuló energia alapú termelés, tárolás és a fogyasztás koordinációja által. A független aggregátorok célja villamosenergia termelő, -tároló, -fogyasztó berendezések és kapacitások kombinálása valamely villamosenergia-piacon értékesítés, vásárlás vagy aukció céljából.

A rendelkezésre álló teljes pályázati keretösszeg: 4 milliárd forint, a támogatás intenzitása 100%, a maximálisan igényelhető támogatás mértéke 1 milliárd forint.

A támogatást önállóan, vagy konzorciumi formában igénybe vehetik jogi személyiségű vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok és egyéb gazdasági szervezetek, nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezetek, továbbá költségvetési- és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek, a Pályázati Felhívásban meghatározott feltételek szerint.

Pályázat benyújtására 2021. október 7. napjától 2021. november 15. napjáig volt lehetőség elektronikusan az ma2021.emi.hu pályázati portálon keresztül.

A támogatás igénylésének részletes feltételeit a Pályázati Kiírás tartalmazza, mely itt érhető el.

Az elektronikus pályázati rendszerrel, illetve a pályázatkezeléssel kapcsolatos kérdések, problémák esetén segítségnyújtás a Támogató ügyfélszolgálatán érhető el. E-mail: MA-2021@emi.hu Telefonszám: +36-30-119-1866

Benyújtott pályázatok - ENK

Támogatás közzététele – ENK

Kapcsolódó oldalunk

Pályázat- és támogatáskezelés

Kapcsolódó oldalunk

Pályázat- és támogatáskezelés

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI