Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

A jövőre építenek

Nincs más hátra, mint előre! – erre jutottak a hazai építésipar szereplői a tervezőmérnököktől az építési vállalkozókon át az építőanyag-kereskedőkig. Az elhúzódó, totális válság időszakát most a jövőre való közös felkészüléssel, a potenciális megrendelői kör tájékoztatásával és az újdonságok, a korszerű megoldások megismertetésével vészelik át.

Az építési megrendelés állomány folyamatosan zsugorodik, most az ágazatban érdekeltek a felújítási szektor további bővülésére építenek, úgymond.

Az elhúzódó recesszió tudatában különösen nagy jelentőségű, hogy a régió legnagyobb építőipari seregszemléje, a Construma meg tudta őrizni három évtizede elfoglalt pozícióját, és stabilan tartja ötvenezer körüli látogatószámát. Igaz, a szinten tartáshoz egy merőben új stratégia kialakítására és követésére is szükség volt: vásárból információs és tudásközponttá formálták át a rendezvényt. A jövő hét közepén szakmai napokkal nyitó, a hét végén pedig közönségnapokkal folytatódó rendezvényre a Hungexpo és szakmai partnerei több mint ötven konferenciát szerveztek.

Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke a Construma tegnapi beharangozó sajtótájékoztatóján kiemelte: a hétezer magyarországi építész fele rendszeresen részt vesz immár a szakmai napokon, ahol a gyártókkal és az anyagokkal is találkozhat, és fontos szakmai információkat kaphat. A Construma igazi kiállításcsokorrá vált, öt kiállítás együttesévé, amelybe az Otthon-Design, a Hungarotherm, a Reneo és az Urb:icon is beletartozik.

Az építkezők szempontjából is tudatformáló jelentőségű a rendezvény, hiszen az előrelátó vásárlónak már az építési telek kiválasztásánál szakember tanácsát kellene kérnie – hangsúlyozta Chappon Miklós, a Magyar Mérnöki Kamara épületgépészeti tagozatának elnöke. A korszerű, időtálló technológiák alkalmazása és beépítése egyre több megrendelő számára elsődleges szempont, olyannyira, hogy az építőanyag-kereskedők sem pusztán téglát, cementet és üveget adnak már el, hanem komplex megoldásokat – mondta Széman György, a szakmai szövetség elnöke.

A szakkiállítások, mindenekelőtt a Construma és kísérőrendezvényeinek jelentősége éppen abban rejlik, hogy a felhasználói és beépítői tudást bővítő tárlattá voltak képesek alakulni. A recesszióban az építőipari ágazat a felkészülésre, megújulásra koncentrál, a kitörési pontot egyelőre az épületfelújításokban, korszerűsítésekben látják, az új épületek építése olyannyira visszaesett, hogy az még sokáig nem biztosítja a megélhetést.

Az idén ötvenéves Építésügyi Minőség-ellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. vezérigazgató-helyettese, Matuz Géza a dánok példáját hozta fel, akik a nyolcvanas évek elején, a második olajválság után az akkor 99 százalékos energiafüggőségük csökkentésén kezdtek dolgozni, és mára nullára redukálták azt. A formálódó hazai épületenergetikai stratégia tétje nem kevesebb, mint az, hogy a korszerűsítések révén eljutunk-e a dánokig.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Forrás: http://nol.hu/lap/lakaskulcs/20130405-a_jovore_epitenek

Érvényes: 2013.04.05 15.00-tól

Kapcsolattartó

Marketing
Rendezvények
E-mail: marketing@emi.hu

Kapcsolódó hivatkozás

http://www.construma.hu/

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink, támogatóink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2021 ÉMI