Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Államtitkári egyeztetés az ÉMI-nél

Az ÉMI Nonprofit Kft. kiemelt tevékenységeinek, „zöld” demonstrációs irodaépületének, valamint az idei év elején megújult laboratóriumának bemutatására került sor azon a találkozón, amelyen dr. Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár és Kassai Ferenc, a Budapesti és Pest megyei Mérnöki Kamara elnöke tette tiszteletét 2018. október 3-án, Szentendrén.

Dr. Fónagy János látogatásának célja az ÉMI tevékenységének megismerése volt. Az  államtitkár továbbá érdeklődését fejezte ki a Társaság energiahatékony demonstrációs irodaépülete és a 2018. év elején átadott szentendrei laboratórium épülete iránt.

Az ÉMI főbb tevékenységeit Dauner Márton, az ÉMI vezérigazgatója, valamint Szabó Zsuzsa műszaki szabályozási igazgató, továbbá az ÉMI Beruházás Támogató Központjának vezetője, Fisi Roland mutatta be Fónagy János államtitkárnak és Kassai Ferencnek, a BPMK elnökének. A találkozó résztvevői így megismerhették a Társaság műszaki szolgáltatásait, a beruházás támogató, valamint kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét, továbbá a műszaki szabályozás terén végzett munkáját.

Az ÉMI tevékenységeinek összefoglalója után a szakpolitikus és a kamarai elnök az ÉMI munkatársainak kíséretében megtekintette a Társaság irodaépületét, melyben – ahogyan a bejáráson az ÉMI vezető kollégái ismertették – számos, energiahatékonyságot támogató megoldás került beépítésre a Concerto PIME’S projekt keretében. Ilyen építési megoldások: a poli-generációs technológiák, a biomassza alapú energiatermelés, az újrahasznosított hőszigetelő anyagok, a fokozott hőszigetelés, az energiahatékony nyílászárók, a zöld tető és zöld homlokzat, az innovatív árnyékolás, a kéthéjú klímahomlokzat, vagy az épületbe integrált napelemek. Dauner Márton a találkozón elmondta, az ÉMI alacsony energiafelhasználású (A+ kategória) irodaépülete ezekkel a megoldásokkal egyfajta demonstrációs épületté is vált.

A 2018 tavaszán átadott megújult, az ÉMI Építőipari Vizsgáló Laboratóriumának helyet adó épület bemutatásán Tóth Péter műszaki igazgató, valamint az ÉMI laboratóriumának vezető munkatársai elmondták, a felújítási munkának köszönhetően az ország egyik legmodernebb ágazati laboratórium-épülete jött létre. Az építményben az eszközök elhelyezése jól átgondolt terv szerint történt, így a minták mozgatása gyorsabb, egyszerűbb, ezzel a vizsgálati sorozatok elvégzése hatékonyabb. A munkavégzéshez szükséges berendezések kényelmesek, modernek, a helyiségek világosak, így a munkakörülmények is kiválóak az új épületben. A szakemberek továbbá ismertették, hogy a megújult laboratóriumban megközelítőleg 400 akkreditált és több száz egyéb vizsgálatot képesek elvégezni szakértő munkatársaik. Az épület bejárás során a vendégek megtekinthettek egy betonacél szakító, valamint egy polisztirol nyomószilárdság vizsgálatot.

A találkozó zárásaként dr. Fónagy János államtitkár biztosította Dauner Márton vezérigazgatót arról, hogy a feladatköréhez kapcsolódó, ÉMI-t érintő ügyekben a Társaság számíthat a támogatására.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2021 ÉMI