Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Az ÉMI-nél ülésezett a WFTAO

Az ÉMI szentendrei Tudományos és Technológiai Ipari Parkjának demonstrációs zöld épületében ülésezett a WFTAO nemzetközi szervezet. Az 1996-ban alakult, az építőipar innovációjának technikai értékelését koordináló és támogató globális hálózat a világ műszaki értékelő szervezeteit tömöríti, jelenleg huszonkét országból. Az ÉMI Nonprofit Kft. 1996-tól a WFTAO rendes tagja.

A WFTAO (World Federation of Technical Assessment Organisations) célja az ismeretek, tapasztalatok megosztása, kapcsolatok kialakítása. A globális szervezetnek Magyarország mellett Ausztrália, Brazília, Kanada, Dánia, Franciaország, Németország, Írország, Izrael, Japán, Korea, Új-Zéland, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Dél-Afrika, Spanyolország, Egyesült Királyság, és az Egyesült Államok értékelő intézménye a tagja.

A szervezet évente egyszer ülésezik, amely keretében a tagok közvetlenül oszthatják meg jó tapasztalataikat, nehézségeiket, illetve beszámolnak a helyi szabályozási és műszaki sajátosságokról. A legutóbbi értekezletre az ausztráliai Sunshine Coast-on került sor.

A 2019-es ülés helyszínéről 2017-ben, a londoni Westminsterben született döntés, mely az ÉMI Nonprofit Kft. meghívása alapján a Társaság szentendrei Tudásközpontja lett. A meghívás apropója és a találkozó egyik kiemelt programja az ÉMI által rendezett Solar Decathlon Europe 2019 nemzetközi egyetemi innovációs házépítő verseny mintaházainak megtekintése és részletes bemutatása volt.

 

A szeptember 23-25. között tartott ülésen a tagok beszámoltak saját szervezetük eredményeiről és tapasztalatairól, foglalkoztak az MgO lapok (magnézium-oxid alapú építőlemezek*) alkalmazásának problémáival, az európai homlokzatvizsgálat fejleményeivel, a BIM-rendszerrel (building information modeling**), valamint a moduláris építés kérdéseivel és a körüreges födémek tűzállóságával. Az ÉMI-t Tóth Péter tudományos főmunkatárs képviselte a nemzetközi rendezvényen.

 

A WFTAO-tagok résztvevő képviselői kiemelkedően pozitív visszajelzéseket adtak a szervezőknek a találkozót követően mind az ülés lebonyolítása, mind a kísérő programok tekintetében.

A nemzetközi szervezet legközelebb 2020-ban Kanadában, Ottawa városban ülésezik a kanadai NRC intézet meghívására.

A WFTAO-ról bővebb információ: www.wftao.com

 

*MgO lapok – Magnézium-oxid alapú építőlemezek. Gipszkarton lemezekhez hasonlító anyagok, melyek több országban okoztak már problémát. Fémszerkezetekhez csatlakozva páralecsapódás esetén károsodást okoznak a fémprofilokban.
** BIM-rendszer (building information modeling**) – Olyan három dimenziós számítógépes modellezés, amely során az épület geometriáján kívül számos információt rögzítenek a modellben (pl. tartószerkezetek, gépészeti rendszerek stb.), amit az épületciklus során folyamatosan aktualizál(hat)nak. Segítségével ütközésvizsgálat és további elemzések könnyen elvégezhetők.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC
Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2023 ÉMI