Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Szakmai összejövetelek az ÉMI standon – egy kísérlet résztvevői

Igencsak meglepődtek az idei Construma látogatói, amikor megpillantották az ÉMI, Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. standját.

Az ÉMI kiállító tere ezévben a hagyományokkal szakítva mini előadóteremnek berendezve várta a szakmai és nem szakmai érdeklődőket. Egy kísérlet résztvevői lehettünk, az ÉMI kipróbálta, hogy van-e „piaca” a független szakmaiságnak, a kamarai pontok nélküli előadásoknak.

Az ÉMI szakértői óránként más-más előadással várták az érdeklődőket, részben szakmailag felkészült, részben pedig a laikus építtető hallgatóság számára szóló információkat tartalmazó témákat fejtegettek a húsz-harminc perces prezentációkban.

A vásár hagyományai szerint a hétvége volt a nagyközönségé, az építkezőké, felújítóké. Az első három napon a szakmai közönségé volt a terep. Ehhez a felosztáshoz illeszkedve a szakmai napokon a minőséggel és minőségbiztosítással kapcsolatos témájú rendezvényeken vehettek részt az érdeklődők az ÉMI „előadótermében”.

A jogi minőség témaköre az építés szabályozási környezetét, a jogszabályok, a szabványok és általában a szabályozás változásait, az előírások rendszerét boncolgatta.
Dauner Márton, az Építészeti és Építésügyi helyettes államtitkárság főosztályvezetőjének előadása után kerekasztal beszélgetés következett, melyen az építőanyag-ipar prominensei és a szakmai média képviselői, valamint az ÉMI vezetői osztották meg gondolataikat beszélgetőtársaikkal és az érdeklődő közönséggel.

Az építészeti minőség témaköréről Bodnár Tibor, az ÉHÁT osztályvezetője tartott bevezető előadást. A kerekasztal beszélgetésen a meghívott Kálmán Ernő és Földes László építészeken, dr. Sík Andráson, a Lechner Tudásközpont Térbeli Szolgáltatások Igazgatóján és az ÉMI vezetőin kívül a hallgatóság is tevékenyen részt vett.

A harmadik szakmai nap az építési minőségé volt. Az ÉMI tevékenységéhez leközelebb álló témakör bevezető előadását Velősy András, az ÉMI Műszaki Fejlesztések Mérnökiroda vezetője tartotta, a vitában részt vett Erő Zoltán építész és Huszti István építész, statikus, valamint immár megszokottan az ÉMI szakértőinek hasznos észrevételei is emelték a beszélgetés színvonalát.

A hétvégi program sem változott az ÉMI standján. A nagyközönség számára is hasznos és érdekes témák kerültek az előadótérre előadások, kötetlen beszélgetések formájában. Csak néhány témát kiemelve:

  • Miért párásodik az ablaküveg? Csak az U érték számít?
  • Bauxitbeton: történelem vagy jelen idő?
  • Az építő közösség: segítség az építtetőknek
  • Mennyire csúszik a burkolat?
  • Megújuló épületgépészet (TRAINBUD Akadémia)
  • Miért kell a családi ház építéséhez, felújításához építési segédlet?

Az ÉMI „mini” előadóterén nagyon jó hangulatban 5 nap alatt 22 szakmai előadáson, 3 szakmai kerekasztal beszélgetésen vehettek részt az érdeklődők, látogatók.

Az élő programokon kívül az ÉMI az Építtetőknek szóló Minőségellenőrzési segédlet ingyenes közreadásával emelte a kiállítás szakmaiságát.

Építkezz okosan - ÉMI Lakossági Információ elérhető itt >>

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Érvényes: 2016.04.19 16.48-tól

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2021 ÉMI