Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Szakemberképzésben kamatoztatja tapasztalatát az ÉMI

Elindult a harmadik Beruházáslebonyolítói Mesteriskola, amelynek előkészítésében és lebonyolításában aktív szerepet vállalt és vállal az ÉMI, valamint előadókat delegált a képzésre több témakörben. A mesteriskola célja, hogy a már több éves gyakorlattal rendelkező mérnökök az ágazat elismert vezető szakembereitől szerzett tudással sikeresebben tudják irányítani a beruházásokat.

Az első Beruházáslebonyolítói Mesteriskolát 2019-ben azért indították, mert az építőipar jelzései alapján egyre inkább hiányzott a beruházáslebonyolítói képzés és az ott megszerezhető tudás. A gyorsabb és költséghatékonyabb építőipari kivitelezés a hazai gazdaság egyik legfontosabb húzóágazatának megerősödéséhez, hatékonyságának növekedéséhez járulhat hozzá.

A harmadik beruházáslebonyolító mesteriskolát (BLMI3) 2021. január 14-én indították, a járványügyi korlátozások miatt online, ugyanakkor interaktív rendszerben. Az előadók a kamara székhelyén kialakított, biztonságos stúdiókörülmények között tartják meg előadásaikat. Azonban a párbeszéd lehetőségét is biztosítani kívánják, melyet olyan technikai megoldásokkal támogatnak, mint a chatablak, az online jelenléti ív, vagy az online előadásértékelő rendszer. Így a hallgatók közvetlenül is tehetnek fel kérdéseket az előadóknak, amelyekre pár percen belül választ kaphatnak. A harmadik mesteriskolába közel hetven hallgató jelentkezett, de indulás után is sok új érdeklődő csatlakozott. A résztvevők olyan szakemberek, akik már rendelkeznek beruházási és építőipari tapasztalattal, és a beruházás-lebonyolítás terén rendszerezett és átfogó tudásra kívánnak szert tenni. Éppen ezért a képzés célja, hogy gyakorlat-központú, holisztikus szemléletet nyújtson a hallgatók számára.

Az első két mesteriskolához hasonlóan az idei is az építésgazdaság több kulcsszereplőjének együttműködésével szerveződött. Az előkészítésben és lebonyolításban az építési piac szereplői mellett részt vett és részt vesz, valamint előadókat biztosít a képzésekhez a Magyar Építész Kamara, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség, valamint az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.

A vállalat széleskörű tapasztalata jól illeszkedik a mesteriskola céljához, miszerint átfogó ismereteket kíván nyújtani a résztvevők számára. Kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik ugyanis a beruházások terv- és műszaki ellenőrzése, lebonyolítása; a beépítésre szánt anyagok minőségvizsgálata és tanúsítása; az építkezések jogszabályi háttere; valamint az európai uniós feltételeknek való megfelelés terén egyaránt. Az ÉMI olyan nagyberuházások lebonyolítását végezte, mint a Károlyi-Csekonics Palota, a Várkert Bazár, a Karmelita Kolostor, vagy a Teleki-Tisza Kastély Nagykovácsiban. Az ilyen munkálatoknál az ÉMI komplex szolgáltatást nyújt, tehát képes elvégezni a kontroll laboratóriumi minőségvizsgálatokat, a beépítendő építési anyagok teljesítménynyilatkozatainak ellenőrzését, valamint kutatás-fejlesztési területen meglévő tudását is képes hasznosítani. 

Az ÉMI ezt a széleskörű jártasságát, gyakorlati tapasztalatát kamatoztatja az MMK által indított képzésen is. A mesteriskolára delegált előadói is magas szintű elméleti és gyakorlati tudással és hozzáértéssel rendelkező szakemberek, akik prezentációikban ismertetik többek között az aktuális jogszabályi hátteret, az építési termékek beépítési és forgalmazási követelményeit, valamint mérnöki szemszögből mutatják be az összefüggéseket. A teljesítménynyilatkozat példáin keresztül hasonlítják össze az egyszerű termékeket, készleteket és építményszerkezeteket, ezen túlmenően pedig átfogó képet adnak a teljesítményigazolás szempontjairól és a nemmegfelelőségek szakértői értékeléséről. Az ÉMI szakembereinek előadási által a mesteriskola résztvevői megismerkednek továbbá az Európai Unió támogatáspolitikájával, valamint a projektek műszaki és pénzügyi megvalósításának feltételrendszerével.

Forrás: https://www.mmk.hu/informaciok/hirek/BLMI3-20210126

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI