Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

A MINŐSÉG MÉRHETŐ - Arculatváltás

Az ÉMI a lakosság felé nyit az idén szolgáltatásaival, így célcsoport-köre kibővül. Ez a lépés arra készteti a Társaságot, hogy egyrészt átgondolja és korszerűvé tegye eddigi kommunikációs felületeit, másrészt kibővítse arculati eszköztárát.

A feladat érinti a vizuális felületeket és a tartalomszolgáltatás stílusát, formáját is: így a digitális platformokat, a nyomtatott eszközöket és a márkahordozó felületeket egyaránt.

Most jó alkalom kínálkozik arra, hogy az ÉMI önmagát – helyét, szerepét, küldetését, stílusát és hangvételét – újrafogalmazza, majd ezeket korszerű, előremutató nyelvezettel és eszköztárral formába öntse, megszólaltassa. Szándékunk, hogy ez a lépés egyszerre hasson kifelé és befelé; emelje az ÉMI státuszát ügyfeleink előtt, és inspirálóan hasson munkatársaink körében.

Kommunikációs rendszerünk újratervezése átgondolt, mindenre kiterjedő, többlépcsős munkát igényel. Ennek a folyamatnak az első lépését tettük meg eddig: megszületett az arculat „szegletkövét” jelentő logotípia, amelyről ebben a cikkben számolunk be röviden, valamint néhány képben ízelítőt adunk a logotípia megjelenési lehetőségeiből.

 

Az ÉMI-vel kapcsolatos legfontosabb szempontok, amelyek, mint evidenciák, a „ceruzánkat vezették” – és amelyeket tudatosan és határozottan képviselnünk kell a további kommunikációtervező munka során is – a következők:

  • 100% állami tulajdononban álló,
  • közfeladatot is ellátó nonprofit gazdasági társaság,
  • mely műszaki tudományokra alapozott, gyakorlati tevékenységet végez, szolgáltatásokat nyújt.

Ezek a szerepkörök pozitív társadalmi elvárásokat vonnak maguk után, mint például objektivitást, pontosságot, kiszámíthatóságot, mérhetőséget, egyértelműséget és pártatlanságot. Jellegét tekintve pedig azt várják az ÉMI-től, hogy legyen erőteljes, tekintélyparancsoló, lényegre törő, tiszta és gyakorlatias. Ezek tehát a szervezet elválaszthatatlan attribútumai.

Ugyanakkor negatív sztereotípiák is léteznek, amiket szeretnénk elkerülni: bürokrácia, részrehajlás, lassúság, korszerűtlenség, megkerülhetőség.

Az ÉMI megjelenésének tervezése során törekszünk a vizuális közérthetőségre és a gyors felismerhetőségre, hogy értékeinket könnyen befogadhatóvá tegyük.

Ezen szempontok figyelembevételével olyan tervet dolgoztatunk ki szakemberek bevonásával, mely az építőipar karakteréhez közel áll: erőteljes, szikár és lényegre törő, továbbá klasszikus belső arányrendszert hordoz, összhatása pedig mérnöki pontosságot és strukturált, rendszerelvű gondolkodást vetít elénk. Ugyanakkor a laikus közönség számára is világosan mutatja az ÉMI elsődleges szerepkörét, amely nem más, mint épített környezetünk minőségének biztosítása, az anyagok és termékek műszaki vizsgálata és tanúsítása által.

 

A logotípiával együtt megszületett új jelmondatunk, amely tömör és célratörő: A MINŐSÉG MÉRHETŐ.

Új vizuális és kommunikációs eszközeink folyamatos szolgálatba állításával minden munkatársunk és ügyfelünk munkáját szeretnénk segíteni.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink, támogatóink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Új Szécheniy Terv Zöld Beruházási Rendszer Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2021 ÉMI